1.8.10

Zwarte ZaterdagNou, niet op de Noordermarkt in Amsterdam.

Terwijl Europa voortzwoegt naar zuidelijke oorden, op zoek naar zon, rust en lekker eten, blijf ik gewoon in de stad.
Zon is er misschien niet elke dag, maar de straten zijn leeg, een plekje op een terras is makkelijk te vinden, en lekker eten? Zie boven.Japanse wijnbessen, een soort sprookjesversie van de framboos. Qua uiterlijk dan. Qua smaak vond ik ze iets tegenvallen, ze hebben minder die prachtige zoet-zuur balans die de framboos tot 1 van mijn favoriete fruitsoorten maakt.

*********************

Een paar huishoudelijke mededelingen: ik ben dan wel (nog) niet met vakantie, ik ga toch even op een soort zomerreces. De komende weken ben ik druk met recepten testen en schrijven en researchen voor een paar nieuwe projectjes waar ik binnenkort meer over zal vertellen. Om het leed voor de thuisblijvers/zij die al terug zijn/ zij die nog wachten tot ze wegmogen wat te verzachten, zal ik in de maand augustus regelmatig foto´s uit mijn archief posten. Ook voor mezelf een leuke afleiding om tussen het werk door, af en toe even weg te dromen bij bijna vergeten mooie eetmomenten uit het verleden.

Fijne augustus alvast allemaal!

2 comments:

Saskia said...

Ik heb wijnbessen voor het eerst geproefd in zelfgemaakt ijs bij een vriend thuis en ik vond ze heerlijk! Beter als frambozen eigenlijk. Misschien ook eens in ijs proberen?

Klary Koopmans said...

Saskia, ik vond ze ook lekker, maar iets te zoet voor mijn smaak.. ik hou nu eenmaal erg van zuur, en frambozen hebben dat wat meer!