19.8.10

Smoky RibsRokerige Ribbetjes, vandaag in nrc.next

4 comments:

SwarovskiOwl said...

Dat zou ik ook wel willen doen met kip, maar de tijden lijken me wel erg lang voor gevogelte

Karin said...

Ongelooflijk lekker. Vandaag moesten we een half dagje weg dus ik denk ik ga de ribs maken, dat gaat lekker zijn gang en als we thuis komen dan nog een paar uurtjes en het eten is klaar. We hadden nog 1.3 kg ribs in de vriezer van goede kwaliteit (scharrel) dus dat kon ik mooi uitproberen.
We hebben ze nog niet zo lekker gegeten,(eten ze niet vaak)het vlees was super mals, rolde zo van het bot en de kruiden en het sausje mmmmmm! Ik had er een groene salade bij, een krop vers uit de tuin en toe de rode bessen smurrie van Nigella. Het was misschien niet zo gezond maar we hebben gesmuld. Bedankt voor het super recept, of ik dat wel goed wil bewaren !! Ik heb weer heel veel punten gescoord met eigenlijk zoiets simpels.

Klary Koopmans said...

Karin, wat fijn om te horen. ik moet het wel even vragen.. wat is de rode bessen smurrie van Nigella? ben dol op rode bessen dus benieuwd...

Karin said...

Wat leuk een vraagje terug. Rode bessensmurrie van Nigella is sorbetijs van 750 gr.rode bessen (uiteraard), 500 gr. suiker (wij vinden dat erg zoet, 300 is ook lekker), schil en rasp van 1 sinaasappel en 0.75 dl Cointreau.
Bessen (met stelen en al), suiker, sinaasappel in een ovenschaal in de oven 180° afgedekt met folie, 45 min. Afkoelen en door een roerzeef draaien. De Cointreau erdoor roeren en in de ijsmachine tot ijs draaien. Bewaren in een diepvriesdoos maar dat zal wel duidelijk zijn. Wij vinden het het lekkerst als het net nog ijs is. Ook maak ik af en toe uw kokosijs ook heerlijk. Succes ermee !!
PS komt uit het boek 'Voor altijd zomer'.