27.4.08

Feest voor Klary


Het was een mooie verjaardag. Er was heerlijk eten (eieren met gerookte zalm, witlofhapjes met blauwe kaas en walnoten, quesadilla´s met gerookte kip/uienconfit/komijnekaas en quesadilla´s met champignons/basilicum/geitenkaas, chili, zwarte bonen, maiskoekjes gebakken in reuzel, salsa verde, chipotle salsa, guacamole, pico de gallo, en koekjes en brownies toe). Er waren cadeaus (van antirimpelcreme tot knuffeldier), er was drank (iets teveel, maar ja je bent jarig nietwaar).

Opperste concentratie voor het garneren van de quesadilla´s

Als de salade op een kookboek op de fruitschaal staat, dan weet je dat het hectisch is in de keukenEn er was het Moment. In het verleden gaf ik wel eens feestjes met een buffet, zodat iedereen kan opscheppen om dan ergens in de kamer te gaan zitten of staan, in kleine groepjes, bord op schoot. Maar dan mis je het Moment, en het Moment is voor mij het mooiste moment van een feestje, de minuut waar ik het allemaal voor doe - de boodschappen, de voorbereidingen, het chaotische last minute werk. Het Moment waarop al het eten op tafel staat en iedereen klaar zit, op gaat scheppen, bestek ter hand neemt en begint te eten. Een magisch moment.
Je kan het op de foto niet goed zien, maar er zaten meer dan 20 mensen om de tafel gepropt, en ja het was een beetje krap, maar het was toch geweldig. Het huis is nu definitief ingewijd - en ik kan alleen maar hopen dat er nog vele feestjes en vele Momenten zullen volgen.

We hebben een koelkast vol kliekjes waar we nog dagen plezier van zullen hebben, en vandaag beleefden we weer een huis-primeur: het eerste balkondiner. Bonen, quesadilla´s, herhaal!

No comments: