25.8.08

Weekend impressies: wandelen in de IJsselvallei

Niets zo effectief om het verstand op nul te zetten (en soms is dat echt nodig, als het verstand niks verstandigs meer weet te melden) dan een flinke wandeling. Dat deden we dit weekend: zaterdag liepen we 17 kilometer van Zutphen naar Deventer, zondag 13 kilometer van Deventer naar Olst.







Geen foto´s van eten (behalve die courgettes, die voor 50 cent het stuk langs de kant van de weg te koop lagen). Maar gegeten hebben we natuurlijk wel. Nooit smaakte het broodje tortilla zo lekker als op een grasdijkje langs de IJssel, met uitzicht op nieuwsgierige kalfjes. In Deventer aten we heerlijk bij Theater Bouwkunde. Het is altijd een uitdaging om op zo´n wandelweekend een restaurant te vinden waar je lekker kunt eten, maar waar je je niet al te opgelaten voelt in je onelegante wandelschoenen en je lichtelijk met modder bespatte broekspijpen. Dat lukte daar wonderwel, het eten was goed tot heel goed en het wijnarrangement gelukkig-makend na een dag in zon en wind.

Het blijft wonderlijk hoe 2 dagen gras en koeien je volledig uit het stadse gedoe weten te trekken, en nog wonderlijker is misschien waarom we dit niet vaker doen. We namen het ons weer voor, en wie weet, gaat het lukken.

2 comments:

kittysmith said...

IJsselvallei is so beautiful! The garden and courgettes (squash?) are lovely. This site makes this Texan hungry.

Anonymous said...

Verstand op nul zetten, hoe doe je dat? :)