25.2.08

Ma&Ma RisottoIk ken 11 mensen van wie de naam begint met MA. En dan bedoel ik mensen in mijn vrienden- en familiekring, geen collega´s van 4 banen geleden of vage kennissen die ik nooit meer zie – als ik die erbij optel, haal ik makkelijk de 16.

Als ik hoor: “risotto uit de oven met garnalen”, dan moet ik heel eerlijk zeggen dat me dat nogal gewoontjes in de oren klinkt en dat mijn hart er niet meteen sneller van gaat kloppen. Maar als iemand wiens culinair oordeel je bijna blindelings vertrouwt er hoog over opgeeft, dan ga je snel overstag. De beschrijving van hoe lekker iets is blijft dan beter hangen dan het eigenlijke recept.

Vanavond maakte ik dus, met een zakje risotto-uit-de-voorraadkast-die leeg-moet, de risotto van Mara met dank aan Martha. En hij was zalig: ik zou zelf nooit op het idee komen om rauwe garnalen door een bijna gare risotto te roeren, maar het resultaat is sappige, knoflook-geurige garnalen die hun eigen identiteit behouden in de romige rijst. Het enige wat ik anders deed (er moet natuurlijk toch altijd iets zijn om anders te doen..): in plaats van met peterselie, garneerde ik met gebakken salie-blaadjes.

3 comments:

kattebelletje said...

Risotto di Ma-Ma ! Die salieblaadjes lijken me veel lekkerder dan de peterselie ;-)

MEM said...

Well I'm very glad it seems to have worked out...it looks great! Mara said that our parsley was only for the photo...because we didn't have any fresh sage leaves left...(:->)

Wendy Miller said...

Hi Klary!

I can't read your blog but your pictures are awesome as always. Hey I wanted to chat with you but realized I didn't have your email address. Will you shoot me a note to stormygirl at gmail dot com? I had a few questions for you!

Thanks,

Wendy