Spaghetti carbonara met geroosterde wortel, gebakken sjalotjes en basilicum. Mag het dan nog wel pasta carbonara heten?
Het was erg lekker. De zoete wortel past heel goed bij de zoute pancetta en het romige ei, en de gecaramelliseerde sjalotjes geven dan net weer een fijn bittertje er aan.
Over bitter gesproken: hoewel mijn aanvankelijke mega-enthousiasme over de nieuwe Jumbo op de Westerstraat alweer een beetje bekoeld is (waarom hebben ze geen tempeh? waarom zo weinig biologisch vlees? etc) zijn er toch genoeg dingen waarom het enorm de moeite blijft lonen er een bezoekje aan te brengen. Zoals, het bijzondere bier.
Dit is bier waarvoor je me wakker mag maken: heerlijk bitter, niet te hoog alcoholpercentage. Het allerbeste frisse doordrink zomerbier.
4 comments:
Nee joh, dat moet je geen carbonara noemen.
Trouwens, het lijkt verdacht veel op linguine ook nog. :p
ja dat klopt, realiseer ik me nu, het was linguine.
oeps.
het begon in mijn hoofd als carbonara, en ging toen en eigen leven leiden...
Oja, zoals gebruikelijk zeker? Zo gaat dat bij mij ook altijd.
Ja die Jumbo, ik heb ook mixed feelings. Sommige dingen waren best mooi, maar ik kocht er wel bedorven taugé die nog een paar dagen goed had moeten zijn. Brrr.
Dat bier zal ik ook eens gaan kopen.
Post a Comment