2.5.10

Foodblog event 22, April 2010, round up!

Collega-bloggers, excuses voor de kleine vertraging, maar ik was de afgelopen week in London om mijn verjaardag te vieren, Koninginnedag te ontvluchten en vooral om heel veel te eten. Maar nu ben ik weer thuis in regenachtig Amsterdam en is het hoogste tijd om samen te vatten wat iedereen uit de voorraadkast bij elkaar heeft gekookt!
Van bejaarde paprika´s tot restjes confit de canard, van vergeten kruidenmelanges tot bijna-over-de-datum-rijst, van oud brood tot diepvriesgarnalen en vooral heel veel eieren.. we hebben de voorraadkast en vriezer goed aangesproken deze maand. Iedereen ontzettend bedankt voor het meedoen!

Maaike maakte een
Salade met reuzenbonen en artisjokken met één van mijn favoriete voorraadkast ingredienten, artisjokken uit blik.


Johanna van De keuken van Johanna maakte een soort voorraadkast-rijsttafel: taugé salade met gembersiroop en pittige bonen met rijst


Yannah van Koken.blogspot.com wokte Thaise garnalen uit de vriezer met rijst uit de voorraadkast


Femke van Excellent Eten komt met een echte restverwerkingstopper: de frittata.


Wazzup, die geen blog heeft maar wel van vooraadkast-eten houdt, kwam met maar liefst 5 Iets uit Niets maaltijden:
zeevruchten curry
wortel met vis
paprika met kip
"witte bonen in tomatensaus met van alles en nog wat"
en deze kokosmelk-tomaat soep


Oosters eten is heel geschikt voor restverwerking en voorraadkastbeheer, zo blijkt ook uit de bijdrage van Anzj van Mangerie: ze bakte een Chinese omelet met diepvrieserwtjes en zoetzure saus, Foe Yong Hai


De voorraadkast van Tanja van Aan tafel met Tanja: De ingredienten voor een pittige spaghetti puttanesca.
.

Marloes van Kook de wereld rond vond worstjes in de vriezer en groente in de koelkast en maakte daarmee een Ovenschotel



Nog meer eieren! Alberto van Lekker Hapje bakte een omelet met spek en champignons - zonder foto, want zijn camera was klaar om op vakantie te gaan.

Silke van Silke´s Kookhoekje gebruikte een vergeten potje kruiden en diepvriesgarnalen voor haar Cajun Scampi:




Wat aten wij vandaag maakte risotto met broccoli en tonijn van rijst die nodig op moest en uitgelopen knoflook:


Zilte Zee trakteert ons op een economische klassieker, Uiensoep.

Karin van Koken met Karin had confit de canard over en maakte deze Pasta met eend.

Tim van Kook& maakt een april frittata met asperges


Koken in de Buurt was creatief met een hoogbejaarde rode paprika.

Hans van Nicenemo.net maakte op Koninginnedag een (toevallig oranje) Worteltagliatelle uit de Romertopf.

En o ja, ik maakte zelf ook nog Iets uit Niets - een restje uitgedroogde rijst werd Rijstpannenkoekjes.


Bedankt allemaal!

2 comments:

Saskia said...

Zoveel nieuwe blogs ontdekt! Leuk!

Tim said...

Dank voor het hosten van het event Klary.