5.3.12

Retro is goed


Mijn moeder had vroeger een paar zoetigheden in haar repertoire die elkaar met rustgevende regelmaat afwisselden. In mijn herinnering (en die kan best niet kloppen, zo gaat dat soms met herinneringen) hadden we elke zondag "iets lekkers" bij de koffie, iets om naar uit te kijken voor na het wekelijkse kerkbezoek. Appeltaart, gemberkoek, cake, monchoutaart, en in de zomer, mijn favoriet: aardbeienkwarktaart.

Ik denk dat ik zo'n 20 jaar geen echte ouderwetse 'hollandse' kwarktaart (dat wil zeggen een koelkastkwarktaart met gelatine, in plaats van een Amerikaanse gebakken cheesecake) had gegeten. Laat staan zelf gemaakt. Maar toen ik laatst voor een verjaardagslunch op zoek was naar een licht, fris, niet te calorierijk toetje, dacht ik eraan.
Deze citroen kwarktaart komt van de BBC Good Food site en was ontzettend lekker.
Mocht je hem ook willen maken: Britse gelatine blaadjes zijn misschien anders van formaat. Ik gebruikte 6 van die kleine Dr Oetker gelatine blaadjes en de consistentie van de taart was perfect.

In plaats van blauwe bessen zouden frambozen ook heerlijk zijn bij deze taart.

3 comments:

Saskia said...

Mmm, heerlijk zo'n kaastaart! Mijn moeder maakt ze ook af en toe. Het lekkerst vind ik het met van die spritskoeken op de bodem. Bij ons was het altijd versierd met ananas uit blik en vers seizoensfruit. Die ananas was omdat het sap uit het blik mee in de taart ging, lekker!

Boormachine said...

lekker hoor.

pg slot said...

pg slot 6g มาแรง ที่สุด ในตอนนี้ เป็นเรื่องที่น่าสนใจอย่างมากในวงการเกม PG สล็อตออนไลน์ในปัจจุบัน ซึ่งมีการพัฒนาและนวัตกรรมที่ทันสมัยเข้ามาเพื่อให้ผู้เล่นได้สัมผัสประสบการณ์การเล่นที่ยิ่งใหญ่และเพลิดเพลินไปกับความตื่นเต้น