1.7.11

Tacos de Pescado


In de categorie: "ik kan niet geloven dat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt" en "wanneer eten we dit weer?" .... Vis tacos.

Meer een idee dan een recept: warme maistortilla's (als je die niet hebt kan het ook met bloemtortilla's maar met mais is een stuk lekkerder), gevuld met stukjes knapperig gebakken of gefrituurde stevige vis of garnalen, en een assortiment aan bijlages.

Perfect zomereten voor een grote groep: je serveert alles apart en mensen bouwen aan tafel hun eigen taco's (een beetje zoals vroeger toen ik studeerde en het 'taco-diner' populair was: van die gevouwen schelpen met rundergehakt, bremzout van het zakje 'tacoseasoning' vol smaakversterkers, een massa gesmolten jonge kaas en klodders zure room - maar dan de lekkere, gezonde versie).

Wat zet je op tafel?
Bij Vis Tacos gaat het om contrasten in structuren en smaken - knapperig en zacht, pittig en mild, romig en krokant, vet en sappig


- Maistortilla's, opgewarmd in een droge koekenpan en dan warmgehouden in een doek in de oven

- Vis. Ik had stukjes harder, gebruid met peper en zout en Mexicaanse oregano, die ik door een bierbeslagje had gehaald (een simpel beslag van gelijke hoeveelheden bloem en bier) en in zonnebloemolie had gefrituurd. Als je niet wil frituren kun je de vis ook gewoon door een beetje bloem halen en bakken in de koekenpan. Neem een stevige witte vis die bij het bakken niet uit elkaar valt.

- Een koolsalade voor stevige crunch. Ik maakte een salade van fijngesneden rode kool met een dressing an mayonaise, karnemelk, chipotles en verse koriander.

- Plakjes rijpe avocado of een milde guacamole voor een romig contrast met knapperige vis en spicy salade

- Plakjes radijs, komkommer of rettich voor sappige crunch

- Losgeroerde zure room voor een lichtzuur accent

- Een pittige salsa (ik had tomatilla salsa van de kruidenkraam op de Noordermarkt in Amsterdam, maar elke goede gekochte of zelfgemaakte salsa met een beetje pit is lekker)

- Plukjes verse koriander.

Maak alles vantevoren klaar, bewaar alleen het warmen van de tortilla's en het bakken van de vis tot het laaatste moment. Geef er veel servetten bij, want het wordt een gezellige kliederboel.

3 comments:

MEM said...

yes, i also can't believe you hadn't made these yet....

Anneke said...

Lekker! Waar koop je maistortilla's in Amsterdam?

Klary Koopmans said...

Anneke, Toko Tjin in de 1e vd Helststraat (bij Albert Cuyp) heeft ze, in de vriezer.