Voor wie behoefte heeft aan de bevrediging van gebakken aardappels, maar er liever geen heel bord van wil eten, is dit een mooie oplossing: de aardappel crouton, heerlijk op een salade met friszure, pittige mosterddressing.
Voor een niet-vega-versie: sliertjes ansjovis zouden er erg lekker bij zijn, of stukjes geroosterde (gerookte)kip.
Salade met aardappelcroutonsVoor- of lunchgerecht voor 4 personen
4 middelgrote, kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel chilivlokken
1/2 theelepel knoflookzout
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
2 little gems (of een struik Romaine sla), in reepjes
3 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel grove mosterd (of iets minder als je niet zo'n mosterdliefhebber bent)
1 eetlepel zure room
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels karnemelk
beetje citroensap
peper, zout
om te serveren: 4 zacht gekookte of gepocheerde eieren
Verhit de oven voor op 200 C. Schep de aardappelblokjes in een kom om met de kruiden, specerijen en olie. Spreid ze dan uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 25 minuten, tot ze goed bruin zijn. Schep halverwege een keer om.
Klop een dressing van de mayo, mosterd, zure room, olie en karnemelk. Breng op smaak met zout en peper en citroensap (door de zure room en karnemelk is dit al een vrij zure dressing, dus je zult niet veel citroensap nodig hebben).
Schep de de dressing met de bleekselderij door de sla. verdeel over 4 bordjes. leg op elke portie een ei, en schep dan vlak voor het serveren de warme aardappeblokjes er over.
1 comment:
Ziet er heel smakelijk uit. Ook weer stralende foto's! Dat doet eten... :)
Post a Comment