26.6.08

3 + 2 = 5

Wat te doen als 2 van je liefste vriendinnen tegelijkertijd hoogzwanger zijn?

Je wacht tot je man in een Ver Buitenland zit, en dan nodig je ze uit voor een meisjesavond.

Schenk ze cranberrysap (en neem zelf een glaasje rosé)En serveer de hummus en pitta chips op de vuilnisbak in de keuken, zodat je vriendinnen een stoel bij het aanrecht kunnen schuiven en je kan bijpraten terwijl je de laatste hand aan het eten legt:
Gegrilde kip met munt, salade met sperzieboontjes, en een soort versimpelde, gedeconstrueerde versie van deze pasta (zonder de pasta): geroosterde pompoen met tomaat, pancetta en balsamico.

Bak tenslotte een hele grote schaal met poffertjes (terwijl je vriendinnen even op de bank gaan liggen en zwangerschapsnieuwtjes uitwisselen) en serveer die met verse aardbeien, een beetje gesmolten boter, poedersuiker en heel veel crème fraiche.

Zwaai ze uit en mijmer een beetje over veranderende tijden (verandering is mooi en goed, maar soms ook ingewikkeld en weemoedig stemmend). En verheug je dan op de toekomst.. over een paar jaar zijn deze nu nog onbekende baby’s nieuwsgierige peuters: leuk om koekjes mee te bakken.

Pompoensalade met tomaatjes en pancetta1 grote butternut squash (flessehalspompoen)
ca. 15 kleine, zoete, rijpe kerstomaatjes, gehalveerd
olie, peper, zout, een beetje gedroogde tijm
balsamicoazijn
75 gram pancetta, in dunne plakjes
Geschaafde parmezaan

Verhit de oven voor op 200 C.
Snij de pompoen doormidden, dan in de lengte halveren. Snij de zaadjes en het wollige binnenste eruit, schil de stukken en snij ze dan in niet te dunnen plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met zout en peper en een beetje gedroogde tijm, en begiet met een paar eetlepels olie. Meng de stukken pompoen met je handen zodat de olie goed verdeeld raakt. Rooster in de hete oven ca. 15 minuten, de stukken moeten dan zacht en bruin beginnen te worden. Strooi de gehalveerde tomaatjes er tussen en bak die nog een paar minuten mee (ze moeten net zacht beginnen te worden). Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
Bak de plakjes pancetta in hun eigen vet in een droge koekenpan knapperig uit. Schep de pompoen en tomaatje op een mooie schaal, sprenkel er wat balsamicoazijn over. Verdeel de warme plakjes spek erover en tenslotte wat parmezaankrullen.
Mocht je verse basilicum in huis hebben, dan is dat erg lekker erbij.

No comments: