15.5.08

Antwerpse heerlijkheden


Er was, behalve macarons, nog meer lekkers in Antwerpen.

de Cognatheek bijvoorbeeld, een fantastische winkel die geurt naar Cognac en waar (de naam zegt het al) tientallen soorten ambachtelijke cognac verkocht worden. Behalve in cognac is de zaak ook gepsecialiseerd in Pineau des Charentes (een drank gemaakt van druivensap en een kleine hoeveelheid cognac).

Niets dan Pineau


daar nemen we een fles van mee!

er was meer alcohol: overheerlijke Fovel jenever in jenever cafe De VagantRochefort bier op de grote markten de meest bevredigende lunch op een warme zomerse dag: friet van Frituur no. 1.


Nu is de vakantie voorbij, zijn we weer aan eht werk, heb ik al dagen lang niks bijzonders gekookt, wachten me een paar dreigende deadlines op aan de nabije horizon, en slaat het mooie zomerweer vandaag om in 'hollands wisselvallig'. Maar ook kreeg ik mail van een mij nog onbekende Amsterdamse macaronbakker, ben ik morgen uitgenodigd op een verjaardagsetentje bij een vriendin die geweldig kan koken, is het volgende week weer eetclubtijd, en is koken leuker bij wisselvallig dan bij stralend weer. Het zal allemaal dus wel weer goed komen.

No comments: