10.1.12

Sticky Chicken


Drumsticks om met je handen te eten en dan je vingers bij af te likken. Gebakken in de oven in een zoete, zoute, pittige saus.
Je kan dit heel goed zonder de wortel maken, maar ik had nog een zak biologische winterpeen in de groentela liggen waar nodig iets mee moest gebeuren, en de zoete wortel die roostert in de marinade past goed bij de kip.
Geeft er verder een (gestoomde) groene groente bij en rijst of noedels als bedje voor de stroperige jus.

Kip uit de oven in een zoet-pikante marinade

voor de marinade:
2 eetlepels zoete ketjap
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel water
1 eetlepel neutrale olie
1 eetlepel balsamico azijn
zout

verder:
500 gram kip drumsticks
500 gram winterpeen, in vingerdikke repen

Verarm de oven voor op 200 C. Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar en schep dit door de drumsticks, in een ovenschaal. Laat marineren terwijl de oven op temperatuur komt.

Schep de wortel erdoor en bak de kip en wortel 25 minuten, roer alles dan voorzichtig door en bak nog 15 minuten. Omdat ik van extra knapperig kippenvel hou (hoe raar dit ook klinkt...) heb ik de schaal daarna nog even onder de grill gezet, maar dat kun je ook achterwege laten.

4 comments:

Anonymous said...

Had ook wortels teveel en nog drumsticks in de vriezer. Je gerecht staat nu dan ook in de oven, ben benieuwd! Daarnaast nog paksoi en chinese kool over, dus dat wordt gewokt met wat gember en knoflook als bijgerecht. Dank voor je recept! Lees altijd met veel plezier je blog.

Gr Manja

Anonymous said...

Ik heb net je recept uitgeprobeerd. De drumsticks waren heerlijk. Thanx.

Groeten,
Andreas

Anonymous said...

Ik heb net je recept uitgeprobeerd. De drumsticks waren heerlijk. Thanx.

Groeten,
Andreas

Anonymous said...

Heerlijk!

groeten,
Angela