Ok, meestal ben ik niet zo dwingend. Dan zeg ik, dat iets lekker is, de moeite waard, dat je het echt eens moet proberen. Maar nu ben ik streng. Maak dit!
Vorige week maakte Berlinda, 1 van de dames die de catering op mijn werk verzorgt (ja, behalve glorieuze
kazen staan er ook elke dag verse salades voor ons klaar, appeltaart, brownies, smoothies en bergen vers fruit) een werkelijk ongelooflijk lekkere salade met rode kool en tahin. Omdat ze een creatieve geest is kon ze me na afloop eigenlijk niet precies meer vertellen wat ze erin had gedaan. Ja, rode kool en tahin. Hier mijn nagebootste, bijzonder goed gelukte versie.. Dennis nam 1 hap en zei: O wow! wat is dit? Oh wat lekker!
Dus: maak dit.
Rode koolsalade met tahinbijgerecht voor 2 personen
250 gram rode kool, heel fijn gesneden
2 eetlepels tahin
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel creme fraiche
2 eetlepels water
zout, peper
om te garneren, optioneel: verse koriander en geroosterde pijnboompitten
Meng de tahin, olie, citroensap, creme fraiche en water tot een gladde saus. Meng samen met zout en peper door de kool. Laat een uurtje intrekken.
Garneer voor het serveren met pijnboompitten en verse koriander.
6 comments:
Something odd is happening, Klary. I read every bit of this post, just read it from beginning to end, with no trouble at all. I may have totally misunderstood some of it, but it made sense as I read it.
This is just such a beautiful salad, and I can just taste the flavors together.
And I just LOVE that the pine nuts are pijnboompitten!!
rachel.. I guess reading my blog has taught you Dutch!
Interessant! Ik wil deze salade wel eens uitproberen. Gebruik je tahin met of zonder zout?
Beste Anonymous, ik gebruik Tahin van de turkse winkel, zonder zout. kan ook vast met tahin mét zout, maar dan uiteraard minder zout aan de saus toevoegen..
De volgende keer dat ik rode kool in huis heb, zal ik er aan denken.
Nice blog thanks forr posting
Post a Comment