25.4.10

Iets uit Niets: rijstpannenkoekjes



Ja, alles goed en wel, leuk hoor zo´n foodblog event hosten, maar dan moet je zelf natuurlijk ook wel een bijdrage leveren! Om eerlijk te zijn, het was moeilijk kiezen. Er vinden weinig grote kookprojecten plaats hier de laatste tijd, en wél heel veel "o het is al 7 uur laten we kijken wat er nog in de koelkast ligt" maaltijden. Iets uit Niets momenten te over dus, maar het zijn tegelijkertijd vaak juist die bij elkaar geraapte bordjes eten die niet fotogeniek genoeg zijn, of die zo hap snap tot stand zijn gekomen dat je je bijna schaamt om er over te bloggen.



Maar. Vorige week deed ik iets Echt Nieuws met overgebleven gekookte rijst. Tot nu toe betekende overgebleven rijst namelijk 2 dingen: óf ik maakte er met rijstepap van, door de rijst een half uurtje te laten koken in een ruime hoeveelheid melk, óf het werd (de ideale restverwerking) nasi - gebakken rijst met alles wat zich zoal nog in mijn koelkast bevond. Maar vorige week had ik, behalve een restje gekookte rijst, ook een avocado die nodig op moest en nasi met avocado, nee, dat zag ik niet zitten. Ik wilde van die avocado een romige, heel licht knoflokige guacamole maken en die dan eten op iets knapperigs en warms.

Rijstpannenkoekjes!



150 gram gekookte rijst
1 eetlepel bloem
1 ei
peper, zout
een beetje geraspte parmezaan

Alles goed mengen en er in hete olie pannenkoekjes van bakken. Lekker met guacamole en een pittige salsa.

Ze waren lekker en bijzonder genoeg om me te kunnen voorstellen dat je er mini versies van zou maken als borrelhapjes of voorgerechtje.

2 comments:

Saskia said...

Nooit gedacht dat je van rijst pannekoekjes kon maken. Ga ik zeker eens proberen!

klarakapucine said...

oeps, 8 minuten over je verjaardag.
smakelijk jaar gewenst !