Dit is al weken achter elkaar mijn lunch als ik thuis aan het werk ben. Op dit moment, maandagmiddag 13:15, kan ik me niets lekkerders voorstellen om mijn honger mee te stillen dan een dikke plak stevig brood, besmeerd met sambal badjak, belegd met jong belegen kaas, daar bovenop plakjes zoete overrijpe kerstomaat.. dit alles gegrild tot de kaas begint te bubbelen en de randjes van het brood donkerbruin zijn.. en dan bestrooid met verse bieslook. Het moet dan ook allemaal precies zo, dus niet ineens een andere sambal, of geitenkaas, of zonder bieslook.
Het duurt meestal een week of 3. In het verleden heb ik ook omeletten met halloumi, tosti's met sriracha, roerei met basilicum en piment d´espelette, en (o schande) blikjes unox erwtensoep als lunch-verslaving gehad. Ben benieuwd wat de volgende zal zijn.
3 comments:
Ik suggereer deze: http://orangette.blogspot.com/2007/01/brown-bag-it.html
En ik at al zoveel kikkererwten...
mm, ja, kikkererwten.. mag ik er dan een gebakken ei bovenop?
I'm still sipping on the early percolator of coffee, but this lovely melty sandwich is just calling my name---the sambal is the crowning touch.
I'd never thought of doing an inside out haloumi melt---I suppose you could even turn it cheese-side down in the pan and grill it.
Just scrumptious-looking, Klary!
Post a Comment