21.2.10

Feest voor Dennis, aflevering 2






Familie-lunch: broodje bal, koolsla, monkey muffins. Geslaagd voor alle leeftijden.

Aflevering 3 van Feest voor Dennis wordt de laatste, volgend weekend: diner voor 20. De wijn is in huis, de boodschappenlijstjes gemaakt, de extra tafels en stoelen besteld, en ´savonds in bed maak ik mentale lijstjes: waar zal ik wilde zalm kopen, heb ik 3 of 4 kilo lamsvlees nodig, blikjes Guinness, waar koop ik dat, wanneer maak ik de taart, hoeveel ovenschalen heb ik eigenlijk?

Wordt vervolgd.


Klary´s Koolsla
1 kleine spitskool, fijn gesneden
1 winterwortel, geraspt
75 ml gewone azijn (geen balsamico of azijn met een smaakje, het goedkope spul dit keer)
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1/5 theelepel selderijzaad
1 teen knoflook, gepeld en geplet
4 eetlepels goede mayonaise
gemalen peper naar smaak
eventueel extra citroensap

Doe de azijn met de suiker, zout, knoflook en selderijzaad in een klein pannetje en breng aan de kook. Even roeren tot de suiker is opgelost. Doe de kool en wortel in een grote kom. Giet de hete azijn erover. Goed doorroeren en 10 minuten laten staan. Dan de mayonaise en de peper erdoor. Proeven of het zuur genoeg is naar je smaak en eventueel nog wat citroensap toevoegen.

Zeker 2 uur laten staan op kamertemperatuur, of een nachtje in de koelkast. Goed omscheppen en de knoflook verwijderen voor het serveren.

2 comments:

RachelD said...

Absolutely scrumptious, Klary! And the coleslaw recipe---you could set down a bowl of that at ANY Church Supper in the South. It's exactly MY recipe, including the celery seeds!

I DO always enjoy Dennis' birthday, from this far remove, especially the pictures of your laden table and the happy crowd lucky enough to be there. Will there be a table-shot?

And many happy returns of the day to your Birthday Boy!

Klary Koopmans said...

rachel, ther will be a table shot! check back next weekend!