7.3.12

Citroen, griesmeel, pijnboompitten, rozemarijn



Deze citroencake nam ik dit weekend mee naar een etentje bij vrienden (nadat mijn vriendin me had gesms't dat ze geen kans meer zag om een toetje te maken, of ik het niet erg vond dat er alleen lekkere chocola bij de koffie was? natuurlijk vond ik dat niet erg, maar aangezien ik op zaterdagmiddag een paar uurtjes over had, ik net in de trein de nieuwe Good Food had zitten spellen en daar een aantrekkelijk cake-recept in had gezien..werd dit, in plaats van een fles wijn, het meeneem-cadeautje).

Het was een geweldige cake, hoewel - of omdat - ik een paar dingen helemaal anders deed (lees: te lui was om naar de winkel te gaan voor polenta of amandelen).
Ik verving de amandelen door gemalen pijnboompitten, en de polenta door griesmeel. Ik gebruikte een fruitige olijfolie in plaats van de neutrale olie in het recept. En ik liet een takje rozemarijn meetrekken in de suikerstroop, wat de citroensmaak van het geheel mooi complementeerde.

De volgende dag was ie eigenlijk nog lekkerder. Dat weet ik omdat ik na het etentje een stukje van mijn eigen taart mee naar huis kreeg...

7 comments:

Anneleen said...

Ik kocht onlangs griesmeel om Marokkaans brood te bakken, nu weet ik wat ik ernog mee kan gaan doen :-)

Klary said...

Anneleen, google maar eens op basbousa, heerlijke griesmeelcake!

Silvia said...

Hmmm, ik heb deze gisteren gemaakt om zo dadelijk aan te snijden als een goede vriendin op de thee komt. Ik kan niet wachten. Hij ziet er in elk geval prachtig uit!

Anonymous said...

Dag Klary,
Wat gebruik jij als alternatief voor golden caster sugar?
Sandra

Klary said...

Sandra, ik gebruik standaard biologische kristalsuiker (die is een beetje bruinig van kleur) maar gewone witte suiker kan ook hoor. Caster Sugar is fijne kristalsuiker, maar gewone kristalsuiker werkt in de meeste recepten even goed.

mike said...

Dat ziet er echt lekker uit dat ga ik zelf ook eens broberen,ben alleen niet zo goed in cakes

Magdalena - Volrecepten.nl said...

Hallo!
Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
Breng ons een bezoek!

Groetjes Magdalena
Volrecepten.nl