ja, dat was gisteren. Ik weet het, vandaag regent het alweer. Maar toch...
echt waar...
het is bijna...
bijna...
... lente.
***********************************
Pasta met tuinbonen, tomaatjes en geitenkaas
Hoofdgerecht voor 2 personen
Dit een een supersimpele pasta, en daarom moet je bij het bereiden op een paar dingen letten. De tomaatjes moeten fruitig en donkerrood en zoet zijn, en ze mogen vooral niet te lang op het vuur staan: net lang genoeg om ze even door te warmen, niet zo lang dat ze stuk gaan koken. In laats van basilicum zou verse munt ook heerlijk zijn in combinatie met de tuinboontjes en geitenkaas.
300 gram diepvriestuinboontjes
200 gram grote pasta
1 kleine teen knoflook, geperst
250 gram zoete kleine trostomaatjes of mini pomodori, gehalveerd
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
rasp van 1 citroen
2 flinke handjes verse basilicum
150 gram zachte geitenkaas
olijfolie
Doe de tuinboontjes in een schaal en overgiet ze met kokend water. laat 1 minuutje staan, giet ze af en verwijder dan (met een scherp mesje, of gewoon met je vingers) de buitenste velletjes.
kook de pasta gaar in ruim water met zout.
verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en verwarm hierin op heel laag vuur de knoflook 2 minuten (absoluut neit bruin laten worden). Draai het vuur uit en doe de gepelde tuinbonen, citroenrasp en de tomaatjes in de pan.
Als de pasta bijna gaar is, 150 ml. van het kookvocht uit de pasta pan scheppen en bi de tuinbonen/tomaten doen. Zout en ruim versgemalen peper erbij.
Giet de pasta af en doe deze bij de tuinbonen/tomaatjes. Zet het vuur weer aan en warm alles samen nog 1 minuutje door, maar beslist niet langer. Schep de helft van de basilicum erdoor.
Verdeel over 2 borden. Bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de basilicum, en verkruimel de geitenkaas erover. Giet nog een sliertje goede olijfolie en serveer onmiddelijk.
Champurrado brownies
11 hours ago
2 comments:
Lovely. And perfect for Spring. Your pictures are wonderful, with the baby blooms venturing out.
ziet er heerlijk uit! ga ik zeker eens proberen één van de komende dagen!
Post a Comment