24.10.10

Pizza Idee


Dit was leuk bedacht, en geslaagd, maar er is nog ruimte voor verbetering: pizza met geroosterde broccoli, gerookte mozzarella en tomaatjes. De smaken waren heerlijk maar wat er vooral ontbrak was een zekere smeuiigheid. Volgende keer toch tomatensaus in plaats van hele tomaatjes, of misschien een laagje ricotta onder de broccoli?

7 comments:

MEM said...

we are thinking alike my friend...i was just going to make a broccoli/cheese soup and then thought that, yes, smoking/roasting all of the components would improve things mightily.

MarinaV said...

Eerst een laagje mozzarella voor de nattigheid, dan de groenten erop :)

RachelD said...

Yes. Definitely yes.

Klary Koopmans said...

marina, het probleem met die gerookte mozzarella is dat de smaak weliswaar geweldig is, maar dat ie niet zo mooi uitsmelt. er moet dus toch echt iets anders nattigs bij!

MarinaV said...

Ah, Klary, ik bedoelde gewone mozzarella op de bodem voor de nattigheid, de gerookte mozzarella uit je foto is vermoed ik een scamorza affumicata, en die gaat never nooit nat smelten... :)

Klary Koopmans said...

inderdaad ;)
ja, ga zeker verder experimenteren hiermee want de smaken waren wel heel goed!

talhajt said...

pesto op de bodem is ook zeer lekker.
daarnaast zou ik juist voor een 'sterke-smaak-loze'-bedekking kiezen... mozarella..

of gewoon heel eenvoudig olijfolie op de bodem en voor het bakken de pizza besprenkelen met *iets teveel* olijfolie!