9.7.09

Come backDit keer had ik mijn afwezigheid niet eens aangekondigd, maar gebeurde het gewoon.

Het tijdperk van uit eten en uit drinken en rondhangen in cafe's en op terrasjes is nog altijd niet afgelopen, en er wordt bijzonder weinig gekookt in huize Koopmans. En als er gekookt wordt is het snel, simpel, oude vertrouwde happen.

Maar nu: ik ben er weer, denk ik.

Deze week voor het eerst sinds heel lang weer eens voor andere mensen gekookt - een heus etentje met tassen vol boodschappen en een hele middag in de keuken. Ik maakte quesadilla's, chili, en chocolade ijs, en het zag er allemaal net zo uit als de chili, quesadilla's en ijs die ik al zo vaak heb gemaakt en gefotografeerd. Inspiratie voor foto's had ik dus nog even niet.

Voor zaterdag staat er alweer een etentje gepland, waarover ik nog niet al teveel wil verklappen, maar dat fototechnisch zowel als culinair een grotere uitdaging belooft te worden. En hoewel ik van plan ben om niet te vaak meer iets te beloven, kan ik wel de intentie uitspreken dat ik hoop er zondag verslag van te doen.

Tipje van de sluier: er komt een peper aan te pas die geen peper is.

3 comments:

Dennis said...

ik lees dit onder het genot van een gouden carolus en wat banale nootjes bij de westerunie, met on-Nederlands prettige bediening, en moet toegeven dat zelfs ik in het duister tast over wat me te wachten staat a.s. zaterdag, en er erg naar uitkijk, mysterieuze vrouw met je heimelijke plannen...
dennis

kattebelletje said...

Wellicht.... Sichuanpeper?

vincent said...

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com