tag:blogger.com,1999:blog-20813973.post6594407822570367174..comments2024-03-22T17:09:48.982+01:00Comments on klary koopmans: De Grote Bonen TestKlary Koopmanshttp://www.blogger.com/profile/01363416564575801503noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-82200640857700097172015-01-23T12:19:44.512+01:002015-01-23T12:19:44.512+01:00Oh ja en ze worden ook gaar in de hooikist (of de ...Oh ja en ze worden ook gaar in de hooikist (of de hooimadam ;) ) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-2451267075856074632015-01-23T12:18:32.177+01:002015-01-23T12:18:32.177+01:00Hi, mooie blog Klary.
Ik weet dat bonen geweekt m...Hi, mooie blog Klary. <br />Ik weet dat bonen geweekt moeten worden om onder andere het fytinezuur te neutraliseren. Dit kan namelijk je darmwand aantasten. Ben het met je eens over het zout en de smaakmakers. Ik gebruik al een tijd himalayazout en ik vind dat erg lekker bij peulvruchten omdat het zo'n volle smaak heeft. <br />gr Marianne <br /><br />Ik wil je posts wel regelmatig ontvangen Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-58055021151691230732011-02-19T15:28:44.367+01:002011-02-19T15:28:44.367+01:00Kijk eens wat McGee in zijn laatste boek, 'Goe...Kijk eens wat McGee in zijn laatste boek, 'Goed Koken', zegt. Weken kan de kooktijd tot de helft terugbrengen (dat bevestig jij), zout mag meteen, maar kan de kooktijd iets verlengen (heb jij niet kunnen testen). Hij raadt aan om zout aan het weekwater toe te voegen! En nog zo wat, zie blz 352 van zijn boek.onno kleynhttp://www.onnokleyn.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-2426619234627899122011-02-19T13:18:53.252+01:002011-02-19T13:18:53.252+01:00onno, het wel of niet weken blijft een kwestie van...onno, het wel of niet weken blijft een kwestie van smaak, tijd en milieu overwegingen. Maar dat het aan het begin toevoegen van zout het gaarproces vertraagd is, zo bleek mij bij deze test, een kookmythe!Klary Koopmanshttps://www.blogger.com/profile/01363416564575801503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-49078342423560671592011-02-19T10:47:45.158+01:002011-02-19T10:47:45.158+01:00Ik ga het wel meteen weer opzoeken; volgens mij sp...Ik ga het wel meteen weer opzoeken; volgens mij spreekt ook de Grote McGee over het niet zouten vooraf. Verder is de noodzaak tot weken natuurlijk direct afhankelijk van de droogte van de bonen. Echt verse zie je bij ons nooit (in Frankrijk en Italië soms wel), en zoals je al zegt zijn de gedroogde van de laatste oogst toch weer stukken minder droog dan oudere. Door weken kun je de kooktijd onno kleynhttp://www.onnokleyn.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-75576257140072228622011-02-15T10:15:25.364+01:002011-02-15T10:15:25.364+01:00Dank je wel voor deze test. Ik dacht ook altijd da...Dank je wel voor deze test. Ik dacht ook altijd dat er geen zout bij mocht (gewoon klakkeloos overgenomen van anderen) Nu weten we dus eindelijk hoe en wat. Dit zijn van die testen die iemand soms maar eens moet doen. Hoelang eten jullie al van de bonen? <br />Ik ga morgen Noord Hollandse krombekbonen klaarmaken. Zonder weken, mét zout!ellenhttp://ministerietenendrinken.web-log.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-34723121907077543952011-02-13T19:05:44.037+01:002011-02-13T19:05:44.037+01:00Hee, maar het weken van bonen had nog een functie;...Hee, maar het weken van bonen had nog een functie; het afvoeren van Fytine-zuur.<br /><br />Maar daar heb ik geen studie naar gedaan.RozeMarijnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-10459075634616864352011-02-13T09:04:49.044+01:002011-02-13T09:04:49.044+01:00Hallo Klary,
Ik had in Duitsland grote bonen gekoc...Hallo Klary,<br />Ik had in Duitsland grote bonen gekocht en deze geweekt en gekookt met laurier, tijm, rozemarijn, zout en olijfolie. Ik snap nu jou enthousiasme. Het is niet te vergelijken met de grote bonen uit blik. Dit was echt zoooo veel lekkerder!! Hartelijk dank voor de tip!Silvianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-87268332059635768602011-02-12T14:00:41.160+01:002011-02-12T14:00:41.160+01:00ulro: het voordeel van zelf bonen koken is dat je ...ulro: het voordeel van zelf bonen koken is dat je tijdens het koken allerlei smaakmakers kunt toevoegen, en dat maakt echt een hoop uit. Bovendien hebben blikbonen een structuur die ik niet zo lekker vind: te zacht. Behalve kikkererwten, die laten zich goed conserveren.<br /><br />Tertia, ja, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de enorme hoeveelheid gekookte bonen waar ik mee achterbleef...Klaryhttps://www.blogger.com/profile/14667055613483997122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-29025479829934371582011-02-12T00:30:17.043+01:002011-02-12T00:30:17.043+01:00Wauw, wat een geweldig test. En haha, die vier hap...Wauw, wat een geweldig test. En haha, die vier hapjes bonen steeds!Tertiahttp://www.vegatopia.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-42053284619670435192011-02-10T22:12:09.912+01:002011-02-10T22:12:09.912+01:00Super, die test wilde ik zelf ook altijd nog een k...Super, die test wilde ik zelf ook altijd nog een keer doen! Maar ik vertrouw volledig op jouw verslag, veel dank dus.<br />Je vergeet trouwens wel een argument, denk ik. Een uur koken vs. twee uur koken scheelt toch een uurtje aan gas, wat voor het milieu wat vriendelijker is.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-46329285343223099982011-02-10T19:22:30.048+01:002011-02-10T19:22:30.048+01:00Als ik dit lees, ben ik blij dat ik bonen in blik ...Als ik dit lees, ben ik blij dat ik bonen in blik gebruik. Die zijn altijd klaar voor gebruik.ulronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-78634048190972474112011-02-10T19:17:17.309+01:002011-02-10T19:17:17.309+01:00Goede test waar ik wat aan heb, waarvoor dank!Goede test waar ik wat aan heb, waarvoor dank!Aan tafel met Tanjahttps://www.blogger.com/profile/14866859374590393905noreply@blogger.com