tag:blogger.com,1999:blog-20813973.post3658691931525258085..comments2024-03-22T17:09:48.982+01:00Comments on klary koopmans: Potstickers, Gyoza, Guotie...Klary Koopmanshttp://www.blogger.com/profile/01363416564575801503noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-8264702982542283892022-04-20T18:50:29.088+02:002022-04-20T18:50:29.088+02:00Weet iemand hier een tweedehands kookboek te koop?...Weet iemand hier een tweedehands kookboek te koop? Barbara Tropp - The modern art of Chinese cooking. Ik heb het boek zelf al sinds 1984, maar mijn zoon wil voor zijn verjaardag dolgraag ook een exemplaar. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12300684713293010803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-9399395146351356012015-05-24T20:11:11.272+02:002015-05-24T20:11:11.272+02:00Ik ben te lui/onhandig voor dat vouwen, na een paa...Ik ben te lui/onhandig voor dat vouwen, na een paar halfgelukte pogingen nu een ravioli persje gebruikt, en in half de tijd klaar. Niet zo mooi als echte, toegegeven. <br /><br />Sausje is echt lekker, maar eigenlijk vind ik recht-voor-z'n-raap zwarte rijstazijn nog steeds het lekkerste bij gyoza. Fantastisch spul is dat toch.Marco Fnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-23221245876560360412011-08-13T13:33:34.173+02:002011-08-13T13:33:34.173+02:00Dit gaat hem zeker worden vanavond. Super goed dat...Dit gaat hem zeker worden vanavond. Super goed dat je hier een blogje voor hebt gemaakt anders had ik het nooit gevonden!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-80727352708540803312010-09-03T09:15:32.172+02:002010-09-03T09:15:32.172+02:00Gisteren heb ik deze gemaakt, maar ik verving het ...Gisteren heb ik deze gemaakt, maar ik verving het gehakt door tofu. Lekker zeg! Ook de hoisin dip! Ik moet alleen nog flink oefenen op het vouwen.Metahttp://www.leukelunch.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-70558365124089067162008-04-01T17:22:00.000+02:002008-04-01T17:22:00.000+02:00ik doe ook eerst een vouw in het midden, en dan va...ik doe ook eerst een vouw in het midden, en dan van het midden naar rechts en dan van het midden naar links..... <BR/>wow een hele dumplings site, geweldig! Ik kijk ernaar uit!Klary Koopmanshttps://www.blogger.com/profile/01363416564575801503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-4934848555284346222008-04-01T17:17:00.000+02:002008-04-01T17:17:00.000+02:00Over de plooitjes zijn de experts nog niet uitgepr...Over de plooitjes zijn de experts nog niet uitgepraat! Ik vouw ze altijd met eerst 1 vouw in het midden en dan de linkerkant naar het midden en de rechterkant naar het midden! Dat is de Chinese vouwwijze. De Japanners vouwen het meer zoals jij het deed, van een kant beginnen en dan doorgaan tot het andere eind. Er is nog een zeer door mij bewonderde derde vouwwijze, 1x knijpen en klaar.<BR/>kattebelletjehttps://www.blogger.com/profile/18359211142383374649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-33400873882831696392008-04-01T10:23:00.000+02:002008-04-01T10:23:00.000+02:00Ha, ik hoopte al dat jij langs zou komen! dat saus...Ha, ik hoopte al dat jij langs zou komen! dat sausje ga ik proberen, (maar moet wel eerst zwarte azijn kopen..)<BR/>Ik maak de vulling soms ook zoals jij hem beschrijft (en soms nog met stukjes waterkastanje) als ik geen sinaasappel in huis heb - maar het is echt lekker, je herkent het niet als sinaasappel maar het geeft een mooi accent.Klary Koopmanshttps://www.blogger.com/profile/01363416564575801503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-20813973.post-5592245062504528162008-04-01T10:18:00.000+02:002008-04-01T10:18:00.000+02:00Ja, ik! uh... kwoh-tjie ! [de juiste uitspraak luk...Ja, ik! uh... kwoh-tjie ! [de juiste uitspraak lukt alleen aan de telefoon ;-) ]<BR/>Ik vind de sinaasappelrasp van Barbara Tropp maar vreemd, de Chinezen doen gewoon vet varkensgehakt, chinese kool, lenteui, gemberwortel en sesamolie/ sojasaus / zout/ Shaoxing wijn in de vulling. En evt. geweekte gesneden gedroogde shiitake. <A HREF="http://www.flickr.com/photos/kattebelletje/994576420/" REL="kattebelletjehttps://www.blogger.com/profile/18359211142383374649noreply@blogger.com